Kleine koffieautomaat 

Het is niet altijd nodig om een grote koffieautomaat aan te schaffen, soms is een kleine koffieautomaat ook geschikt. Dankzij het contactloos betaalsysteem is afrekenen ook erg eenvoudig. Kleine koffieautomaten hebben als groot voordeel dat ze gemakkelijk op krappere plekken geplaatst kunnen. Deze compacte koffieautomaat is perfect om op een tafel, in een nis of op aanrecht te plaatsen. De keerzijde van het compacte formaat van de kleine koffieautomaat is dat hij helaas niet gemakkelijk op de grond geplaatst kan worden. Hiervoor is een grote automaat weer wél geschikt. 

Vrijstaande koffieautomaten 

Is er genoeg ruimte en hoeft de automaat niet op een tafel te staan? Dan is de vrijstaande koffieautomaat een prachtige optie. Doordat de automaat ruim 1,80 meter is, is hij fijn te bedienen en heeft hij veel keuzeopties. Deze grote koffieautomaat wordt vaak geplaatst omdat dit een all-in-one apparaat is met hoge capaciteit. Hierdoor is hij lang in gebruik te nemen zonder dat hij bijgevuld hoeft te worden (in het geval van instant). De vaste wateraansluiting draagt hier ook aan bij. Alle koffieautomaten bij DGA Vending beschikken over wateraansluiting.  

Koffieautomaten met wateraansluiting

Een wateraansluiting bij een koffieautomaat houdt in dat de automaat direct is aangesloten aan de watertoevoer. Op kantoor hoeft dus niemand telkens het waterreservoir van de koffieautomaat op het werk bij te vullen. Dit regelt hij namelijk zelf.  

Wat is de invloed van de wateraansluiting bij een koffieautomaat?

Doordat de koffieautomaat direct is aangesloten op de watertoevoer heb je geen last van een waterreservoir waar water in blijft staan. Een van de gevaren die met een directe wateraansluiting voorkomen wordt is dat dit resterende water in de koffieautomaat geïnfecteerd raakt met bacteriën. Het hebben van een wateraansluiting op de koffieautomaat is dus een erg hygiënische keuze. Naast de hygiëne, is gebruiksgemak een belangrijk voordeel van deze optie op de koffieautomaat voor bedrijven. Je hoeft namelijk niet continu het waterreservoir te checken en dit bij te vullen. 

Wanneer levert de koffieautomaat geld op? 

Wanneer de koffieautomaat aangeschaft wordt voor het personeel is geld verdienen natuurlijk niet aan de orde, je hebt dan een koffieautomaat als een service. Dit is anders als je een koffieautomaat aanschaft voor bijvoorbeeld een restaurant, automatenshop, café of hotel. In dit geval moet de automaat geld gaan opleveren voor je bedrijf. Maar: wanneer levert de koffieautomaat geld op? In de branche wordt rekening gehouden met de vuistregel dat als er 35 koppen per dag verkocht worden, de automaat terug is verdient op relatief lange termijn. Worden er meer dan 70 koppen koffie verkocht, is de automaat in middel-tot korte termijn terugverdiend.  

Koffieautomaten met bonen of een instant koffieautomaat?

Onze koffieautomaten zijn verkrijgbaar in zowel bonen-als instant uitvoering. Doorgaans is de belangrijkste afweging de kwaliteit versus de kwantiteit. In het geval van de instant koffieautomaat is de tijdsduur van het zetten van een kopje koffie aanzienlijk korter. Daarbij komt het feit dat het gebruiksgemak hoger is, doordat niet continu bonen bijgevuld hoeven worden en de kwaliteit van de koffie wordt doorgaans als prima ervaren. Ga je voor koffie van uitstekende kwaliteit en vind je het niet erg om er eventjes op te wachten? Dan is een koffieautomaat met bonen dé automaat die bij je past. Deze bonenautomaat staat ook bekend als espresso koffieautomaat en is écht voor de liefhebbers van goede koffie. Dit heeft wel als nadeel dat je wat langer moet wachten op je koffie en dat de automaat regelmatig bijgevuld moet worden met nieuwe bonen.  

Kom de koffieautomaat zelf bekijken in ons Experience Center

Voordat je de automaat aanschaft, is het prettig om hem eerst te bekijken. Dit is mogelijk dankzij ons Experience Center. Hier laten we je koffieautomaat graag zien. Onder het genot van een drankje demonstreren we alle ins en outs van de verkoopautomaat zodat je hem goed kent voordat je hem aanschaft. Lijkt het je fijn om een afspraak te maken hiervoor? Klik dan op de onderstaande button. 

Plan een afspraak  

 

levensmiddelenautomaat in experience center

Andere vending machines

Bel mij terug