Het verschil tussen full vending service en een automaat aanschaffen

In dit artikel leggen we uit wat het verschil is tussen onze full vending service en het aanschaffen van een automaat. Oftewel: vending als een service en vending als een inkomstenbron. We hebben de grootste verschillen voor je samengevat in een infographic. Hieronder lees je de uitgebreide uitleg.

De grootste verschillen tussen Full Vending Service en de aanschaf van een automaat zijn: 

Het Hoofddoel

Het grootste verschil zit hem direct in het hoofddoel en de gebruiker. In de regel is een full vending service uitsluitend bedoeld voor organisaties met veel personeel. Dit zijn met name grote bedrijven, scholen, studentencomplexen en andere grote instellingen. Bij full vending service is het hoofddoel namelijk om ervoor te zorgen dat een bepaalde groep mensen altijd de beschikking heeft over frisdrank of een snack. Dit houdt dus in dat je hier zelf geen omzet mee genereert, het is echt een service. De automaat, plaatsing en onderhoud zijn geheel kosteloos. De gegenereerde inkomsten gaan naar DGA Vending. Het is dus vergelijkbaar met een bruikleen constructie.

full vending service vullen

Is het hoofddoel van de automaat om zelf omzet te genereren met eigen producten? Dan is het aanschaffen van een automaat interessanter. Bij het kopen van een automaat is er een breed assortiment aan automaten beschikbaar, met ieder zijn eigen unieke pluspunten. Naast het hoofddoel zijn er meer factoren die doorslaggevend kunnen zijn in de keuze tussen full vending service en de eigen aanschaf.

Beheer van de automaat

Een van deze doorslaggevende factoren is het beheer. In het geval van full vending service, blijft de automaat in beheer van DGA Vending en is de winst die met de verkoop gemaakt wordt ook voor DGA Vending. Dit heeft als positieve keerzijde, dat de verantwoordelijkheid ook volledig bij DGA Vending ligt. Hierover later meer.

Koop je een vending machine, dan is de automaat logischerwijs in je eigen beheer. Het type automaat dat bij het product dat je verkoopt past (met voor snacks en frisdrank,, verse producten of bijvoorbeeld diepgevroren producten), bepaal je zelf. De indeling van de automaat mag bij een aanschaf zelf bepaald worden, DGA Vending biedt hierbij technische ondersteuning.  De verantwoordelijkheid ligt na overschrijding van de garantieperiode volledig bij de koper. DGA Vending beschikt wel over een professionele supportafdeling. Deze supportafdeling biedt telefonisch hulp bij technische problemen en andere vragen, ook na de garantieperiode.

Wat als er iets met de automaat gebeurt?

In het geval van de full vending service, heb je geen zorgen als er zich een onverhoopt technisch mankement met de automaat voordoet. Onze monteurs komen dan zo snel mogelijk langs om de automaat te repareren en dit is geheel kosteloos. Omdat het beheer bij DGA Vending ligt, bent je bij een full vending service totaal ontzorgd.

Als je een automaat aanschaft is deze regeling er niet. Want na de garantieperiode ben je zelf volledig verantwoordelijk. Hoe lang deze garantieperiode duurt, is afhankelijk van het soort automaat. Schaf je een nieuwe automaat aan, dan heb je 2 jaar garantie op onderdelen. Schaf je een refurbished (gereviseerde) automaat aan, dan is deze periode 3 maanden. De verantwoordelijkheid na de garantieperiode houdt in dat de kosten voor onderdelen en reparatie niet vergoed worden. Wel biedt DGA Vending een kosteloze, professionele supportafdeling die op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 bereikbaar is.

De keuzemogelijkheden

Is de full vending service de meest interessante optie? Dan is er een uitgebreide, door DGA Vending bepaald assortiment aan producten om in de automaat te verkopen. Uit dit assortiment kan een keuze gemaakt worden, om uiteindelijk aan te bieden in de automaat. Full vending service verdeelt het assortiment in 4 categorieën: dranken, snacks, combi (snacks én dranken) en bewuste keuze. Binnen deze categorieën is een brede selectie aan producten te kiezen, om aan te bieden in de automaat. Deze automaat wordt dan ook door DGA Vending middels een monitoringssysteem in de gaten gehouden en bijgevuld wanneer dit nodig is. Het is mogelijk om vijf werkdagen na een aanvraag de automaat werkend op de gewenste locatie te plaatsen.

Bij de aanschaf van de automaat is de indeling, zoals eerder al gezegd is, zelf te bepalen. Onze aftersales afdeling helpt met het indelen van de automaat. Zo wordt vooraf getest of de producten die je wil verkopen passen. Past het niet in de eerste keuze? Geen zorgen, er is bijna altijd een alternatief waarin het wel past. Het is mogelijk om binnen drie tot vijf weken een automaat op de gewenste locatie te leveren, mits alle benodigde gegevens aangeleverd zijn.

Geïnteresseerd in een automaat of advies nodig? 

Ben je geïnteresseerd in een verkoopautomaat, maar heb je nog wat advies nodig? Neem dan contact met ons op. We geven je graag advies over welke automaat het beste bij jouw verkoopwens past. Wil je liever de automaten zelf bekijken? Dit kan bij ons in onze Experience Center! Maak hier een afspraak voor een bezichtiging bij ons op locatie. 

 

showroom dga vending

Gerelateerde automaten