Waarom moet ik een aardbeienautomaat kopen?

De vraag 'waarom moet ik een aardbeienautomaat kopen?' is een veel gestelde vraag aan onze verkopers. Het belangrijkste antwoord erop is; met een aardbeien vending machine kun je 24/7 je aardbeien verkopen, zonder dat je hier personeel voor in hoeft te zetten. De aardbeien worden dus wel verkocht, maar zijn geen personeelskosten mee gemoeid. Hiernaast zorgt de aardbeienautomaat voor extra inkomsten of kun je het inzetten als cross-selling manier als je al een bestaande boerderijwinkel hebt. 

Hoe snel verdien ik mijn aardbeienautomaat terug?

Hoe lang de terugverdientijd duurt, is van een aantal zaken afhankelijk: de totaalprijs van de automaat, de hoeveelheid producten die verkocht wordt en de prijs van de producten in de automaat. De basisprijs per automaat verschilt nogal in het geval van refurbished automaten en nieuwe automaten. 

Hoeveel kost een refurbished aardbeienautomaat?

De refurbished aardbeienautomaten zijn lager in aanschafwaarde dan nieuwe aardbeien vending machines. Dit komt doordat refurbished automaten oorspronkelijk gebruikte automaten zijn, door onze technische specialisten volledig nagekeken zijn en waar nodig zijn de onderdelen vervangen. Er is dus wel degelijk een verschil tussen refurbished en gebruikt. Een aantal voorbeelden van onze refurbished aardbeienautomaten zijn: de Crane Shopper 2 (€3250,-) , Necta Festival 8 (€4750,-) en de Necta Starfood 8 (€3250,-). Van deze automaten zijn ook nieuwe varianten beschikbaar. 

Hoeveel kost een nieuwe aardbeienautomaat

De nieuwe Crane Shopper 2 is aanzienlijk hoger in basis aanschafwaarde; €9500,-. Voor de nieuwe Necta Festival geldt de vergelijkbare prijs; €9925,-. Het voordeel van een nieuwe aardbeienautomaat, is de garantie van 2 jaar op onderdelen en de extra zekerheid die je jezelf geeft bij de aanschaf van een gloednieuwe automaat. Omdat de startprijs bij de nieuwe aardbeien vending machine hoger ligt, als bij de refurbished variant, is de kans op een langere terugverdientijd ook groter. 

Extra opties op de aardbeienautomaat

Het is mogelijk om verschillende betaalmogelijkheden op de aardbeienautomaat te laten installeren. Hier zijn de muntwisselaar, het contactloos betaalsysteem en de biljettenlezer de drie mogelijke systemen. In het geval van automaten die in België, Duitsland of Oostenrijk aangeschaft worden, is er de mogelijkheid om een identiteitscontrole op de automaat te laten monteren. 

Hoeveel bakken aardbeien kan ik verkopen in een vending machine? 

Hoeveel aardbeien er in een automaat verkocht kunnen worden is afhankelijk van de hoeveelheid vakken die in een automaat mogelijk zijn. In het kleinste geval is dit de Crane Shopper 2 met 225 uitgiftevakken. In het geval van de grootste automaten zijn het de Necta Starfood 10 en Festival 10 met 360 vakken voor aardbeien.  

Speciale opties op de aardbeienautomaat

Op sommige aardbeien verkoopautomaten is het mogelijk om de uitgifte zo in te stellen dat hij op basis van de houdbaarheid van de verse producten, de producten uitgeeft. Dit heet de Fifo functie (first in, first out). Deze Fifo instelling is mogelijk op de Necta Starfood en Festival modellen. Naast de beïnvloeding van de derving, is er ook een optie die gecreëerd is om de koper wat meer vrijheid te geven. Dit is de shopper functie, waarbij de koper zelf kan bepalen welk vakje hij/zij opent. De shopper functie is, net zoals de Fifo functie, in te stellen op de Necta Starfood en Festival modellen, maar ook op de Crane Shopper 2 verkoopautomaat. 

De juiste branding op de aardbeienautomaat

Bij de aanschafprijs is naast de muntwisselaar ook branding op het onderbord inbegrepen. We plakken hierbij een sticker naar eigen ontwerp op het bord onder op de automaat. Zo ligt de uitstraling van de automaat helemaal in lijn met de huisstijl van jouw bedrijf. Optioneel kunnen we zelfs kijken naar een volledige wrapping van de automaat. 

Kom de aardbeienautomaat zelf bekijken in ons Experience Center

Voordat je de automaat aanschaft, is het prettig om hem eerst te bekijken. Dit is mogelijk dankzij ons Experience Center. Hier laten we je de aardbeienautomaten graag zien. Onder het genot van een drankje demonstreren we alle ins en outs van deze vending machines, zodat je hem goed kent voordat je hem aanschaft. Lijkt het je fijn om een afspraak te maken hiervoor? Klik dan op de onderstaande button. 

Plan een afspraak  

aardbeienautomaat in experience center