9 Redenen waarom een boerderijautomaat jouw boerderij een boost geeft

Als moderne boer is het belangrijk om innovatief te zijn en manieren te vinden om je bedrijf te laten groeien in deze ingewikkelde tijden. Een van de slimme manieren waarop boeren op relatief eenvoudige wijze extra succes kunnen behalen, is door een boerderijautomaat toe te voegen aan hun boerderij. Deze handige machines bieden tal van voordelen die je landbouwbedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen. In dit artikel geven wij 9 redenen waarom een boerderijautomaat jouw boerderij en boost geeft.

In dit artikel komen de volgende punten aan bod, klik op het onderwerp om er direct heen te gaan:

1. Toegang tot 24/7 verkoop van boerderijproducten

Een ander voordeel van boerderijautomaten is dat ze je de mogelijkheid bieden om je producten 24/7 beschikbaar te maken voor klanten, zonder dat je openingstijden moet handhaven. Dit betekent dat klanten op elk gewenst moment van de dag of de nacht toegang hebben tot je verse producten, wat het gemak vergroot en je omzet kan stimuleren.

2. Vermindering van tussenpartijen

Traditioneel worden landbouwproducten vaak via meerdere tussenpartijen (zoals supermarkten) verkocht. Dit leidt tot verlies van marges voor boeren. Met een boerderijautomaat kun je deze tussenpersonen omzeilen en je producten rechtstreeks aan consumenten aanbieden, waardoor je meer controle hebt over je prijzen en winstgevendheid. Dit is niet enkel voor jou als verkoper van ambachtelijke producten interessant. Verse en gezonde producten die direct van de bron komen zijn al jaren in populariteit aan het winnen. Men wil steeds minder producten uit verre landen en veel liever iets waarvan ze weten waar het vandaan komt en wat ze vertrouwen. Door dit direct aan hen aan te bieden, voorzie je aan deze behoefte en speel je in op deze grote trend.

eierautomaat

3. Seizoengebondenheid overstijgen

Veel boeren worstelen met de seizoensgebondenheid van hun producten. Boerderijautomaten stellen je in staat om het hele jaar door producten aan te bieden, ongeacht de seizoensgebonden beperkingen. Dit betekent dat je inkomen kunt genereren, zelfs als jouw product in een bepaald seizoen niet beschikbaar is.

4. Productspreiding

Veel boeren hebben naast hun primaire product, ook andere producten die zij maken. Dit kan bijvoorbeeld honing, worst, of kaas zijn. Naast verse producten kunnen boerderijautomaten dus worden gebruikt om een verscheidenheid aan deze items aan te bieden. Dit verbreedt je aanbod en trekt een bredere, of zelfs nieuwe doelgroep aan.

5. Spreiding van inkomsten

Een van de belangrijkste redenen om een boerderijautomaat te nemen, is de mogelijkheid om je inkomsten te spreiden. Als boer ben je vaak afhankelijk van seizoensgebonden gewassen en landbouwproducten, wat kan leiden tot schommelingen in je inkomen. Met een verkoopautomaat kun je het hele jaar door een stabiele inkomstenbron genereren, door verschillende producten aan te bieden. Dit zorgt ervoor dat je financiële risico's verkleind worden.

6. Promotiemogelijkheden voor de boerderij

Een goed geplaatste en aantrekkelijke boerderijautomaat kan dienen als een uitstekend promotiemiddel voor je boerderij. Het trekt de aandacht van voorbijgangers en kan worden gebruikt om je merk te promoten en de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Extra opties hiervoor zijn bijvoorbeeld het wrappen van de automaat, of het onderbord dat kosteloos voor je ontwikkeld wordt bij het aanschaffen van een carousselautomaat zoals je op de foto hieronder ziet.

7. Efficiënt voorraadbeheer

Moderne boerderijautomaten kunnen voorraadniveaus bijhouden en waarschuwingen genereren voor het bijvullen, waarvan door verspilling wordt geminimaliseerd en je efficiëntie wordt verbeterd. Bij veel automaten is het mogelijk om contactloze betaling met telemetrie in te bouwen. Dit systeem houdt de verkoop bij, waardoor je op afstand de omzet, verkoop en uitverkochte vakken kunt inzien.

8. Toegang de producten

Als je boerderij op een afgelegen locatie ligt, bieden boerderijautomaten een manier om je producten beschikbaar te maken voor klanten die anders misschien niet in staat zouden zijn om je boerderij te bezoeken. Zo maak je jouw aanbod toegankelijker voor meer klanten. Let hierbij wel op: voor het plaatsen van een automaat op eigen erf is vaak geen vergunning nodig, doe je dit buiten eigen erf, dan dit vaak wel nodig. Informeer even bij jouw gemeente wat de lokale regelingen omtrent het plaatsen van een vending machine zijn. Het opstellen in de buitenlucht is op verschillende manieren mogelijk, hierover lees je hier meer

9. Verhoging van de omzet

Uiteindelijk is het doel van een boerderijautomaat om je omzet te verhogen. Het gemak van toegang tot verse, lokale producten kan nieuwe klanten aantrekken en bestaande klanten aanmoedigen om vaker te kopen, wat resulteert in een verbeterde winstgevendheid voor je boerderij.

Outdoor boerderijautomaten

Een alternatief hiervoor is een outdoor automaat. Deze automaat werkt middels spiralen en is in veel gevallen ook geschikt om boerderijproducten in te verkopen. Een groot voordeel van een outdoor automaat is (en de naam geeft het al aardig aan) dat hij zonder extra beschutting buiten kan opereren. In veel gevallen biedt dit type automaat ook een grotere inhoud dan een carrouselautomaat. De outdoor automaat die hiervoor het beste dient is de Vendo G Snack 10 Outdoor.

Gebruik van de automaten door boeren verschilt

Automaat in speciale ombouw

Hoe men de boerderijautomaat inzet, verschilt flink per boer. In Nederland is het type Febo Muur automaat bij veel boeren het eerste wat in hen op komt als men aan een boerderijautomaat denkt. Echter, is dit een enorm hoge investering die veel ruimte opslokt. Een beter alternatief is een carrouselautomaat, deze neemt in veel gevallen 1/5 van de ruimte in beslag en heeft hetzelfde productaanbod. Voorbeelden van deze carrouselautomaten zijn de refurbished boerderijautomaten: Necta Festival, Crane Shopper 2 of de Necta Starfood. Deze automaten dienen uitsluitend binnen gebruikt te worden. Veel boeren kiezen ervoor om hiervoor een speciaal huisje of ombouw te ontwikkelen, dat oogt als een tuinhuisje. Hierin plaatsen zij dan de automaat, zodat deze beschut is tegen alle weersomstandigheden.

Geïnteresseerd in een automaat of advies nodig? 

Ben je geïnteresseerd in een vending machine, maar heb je nog wat advies nodig? Neem dan contact met ons op. We geven je graag advies over welke automaat het beste bij jouw verkoopwens past. Wil je liever de automaten zelf bekijken? Dit kan bij ons in onze Experience Center! Maak hier een afspraak voor een bezichtiging bij ons op locatie. 

Boek een bezichtiging  
showroom automatenshop

Gerelateerde Automaten