Extra opties op een vending machine: capaciteit verdubbelen, de Happy Hour functie en meer

Dat vending machines meer kunnen dan enkel producten afrekenen en uitgeven is niet bij iedereen bekend. Er zijn opties die ervoor zorgen dat van specifieke producten de capaciteit verdubbeld wordt, zonder dat er een extra automaat aangeschaft moet worden. Andere opties creëren weer een betere productbeleving of beschermen de automaat tegen vandalisme. Lees hieronder alles over de extra opties. 

 Dit artikel geeft antwoord op de volgende vragen;

Hoe kan ik mijn automaat beter beschermen tegen vandalisme?

De nachtstand

Ben je bang voor vandalisme of verkeerd gebruik van de automaat? Dan is de nachtstand een goede optie om in te schakelen. Dankzij deze nachtstand wordt de automaat na een bepaald tijdstip automatisch uitgeschakeld. Je kunt vervolgens ook zelf bepalen wanneer de automaat vervolgens weer automatisch ingeschakeld wordt.  Dit wordt met name gedaan in de nachtelijke uren, omdat dan de kans op vandalisme groter is dan overdag.

foto vending machine nacht

Het nachtslot op de uitgiftebak bij outdoor automaten

Staat de automaat buiten opgesteld en wil je voorkomen dat er ongewenste spullen in de automaat gestopt worden via de uitgiftebak? Dan is het nachtslot een goede oplossing. Dit slot zorgt ervoor dat de automaat haar uitgiftebak gesloten houdt tijdens het zelf in te stellen tijdvak. Dit wordt vaak gecombineerd met de nachtstand, omdat de automaat dan toch geen producten kan leveren. Het grote verschil tussen deze twee is dus ook dat de nachtstand een instelling in de automaat is en het nachtslot een fysiek product dat extra aangeschaft en ingebouwd moet worden.

Een plexiglas beschermingsruit

De plexiglas beschermingsruit kan voor de gezekerde glazen ruit ingebouwd worden. Dit  gebeurt om de automaat extra vandalismebestendig te maken. Dit plexiglas is namelijk beter bestemd tegen fysiek geweld, het breekt namelijk veel minder snel en dient als extra beschermlaag voor de originele ruit. Deze extra bescherming van de automaat zorgt er ook direct voor dat de kans op inbraak of vernieling sterk af neemt.

Muur-en bodembevestigingen

In enkele gevallen worden vending machines gestolen of omgeduwd door dieven of vandalen. Om dit te voorkomen, kunnen de muur-en bodembevestigingen worden gemonteerd. Zoals de namen al doen vermoeden, zorgt de muurbevestiging ervoor dat de automaat aan de muur bevestigd wordt en de bodembevestiging zorgt ervoor dat de vending machine aan de grond vastgemaakt wordt. Dit bevestigen van de automaat maakt hem zeer moeilijk van zijn plek te krijgen en dus ook diefstalbestendig.

Een extra deurslot

Wil je de kans op diefstal van het geld in de automaat verkleinen? Dan is een extra deurslot op de automaat zeer aan te raden. Dit extra slot maakt de automaat extra moeilijk te openen en verkleind dus de kans op inbraak. Dit extra deurslot adviseren we met name voor automaten die in de open lucht opgesteld staan en dus ’s nachts onbewaakt zijn.

duo divider

Hoe vergroot ik de capaciteit van de automaat?

Duo Divider

Dankzij de Duo Divider is het mogelijk om de capaciteit van een spiraal te verdubbelen. Deze optie zorgt ervoor dat in één spiraal twee rijen producten verkocht kunnen worden in plaats van één rij. Hierbij geldt dat het alleen mogelijk is om in te zetten in het geval van de kleinere producten, zoals candybars, chocoladerepen en dergelijken. Je hoeft dus niet altijd een nieuwe automaat aan te schaffen om de capaciteit te vergroten.

Aanrader: Product Pusher in combinatie met de Duo Divider

Mocht je een Duo Divider aan willen schaffen om zo de spiraalcapaciteit te verdubbelen, dan adviseren we je ook op hierbij een product pusher aan te schaffen. Wij raden dit aan, omdat het gebruik van een Duo Divider zonder de product pusher namelijk de storingskans kan vergroten. De product pusher zorgt ervoor dat er geen producten op verkeerde manier uitgegeven worden. Let in het geval van een automaat mét productlift wel op: hierbij mag de product pusher niet uitsteken. Dit kan storingen in de lift veroorzaken. 

Hoe zorg ik  voor een betere presentatie van mijn producten?

De Bridge: flesjes hellen niet meer over de rand heen

Dankzij de Bridge (een stang aan de bovenkant van het productvak) hellen de flesjes drinken niet meer over naar voren. Dit overhellen kan in sommige gevallen leiden tot storingen en vallende flesjes terwijl er geen aankoop gedaan is. Deze Bridge zorgt dus voor storingspreventie, maar ook voor een betere presentatie van de flessen. Ze blijven namelijk netter in de vakken staan, wat georganiseerd op de klant overkomt en dus voor een positieve aankoopbeleving zorgt.

De can support

De can support is een rail die voorkomt dat blikjes te vroeg vallen en mooi recht blijven staan. Dankzij deze optie oogt de automaat (net zoals bij de Bridge) een stuk georganiseerder en is de presentatie dus beter dan bij een automaat zonder deze optie. Wanneer deze optie niet gekozen wordt hellen de blikjes naar alle kanten over, wat erg ongestructureerd over komt en storingsgevoeliger is.

Narrow Spacer

De Narrow Spacer is een versmaller. Deze versmaller zorgt ervoor dat producten beter in de spiralen passen. Het gaat hier vaak om producten die iets smaller zijn dan de het gebruikelijke formaat, of producten met verpakkingen met lucht erin (zoals noodles of zakjes snoep). Deze Narrow Spacer zorgt er dus voor dat ook deze producten de presentatie krijgen die ze verdienen.

De Happy Hour functie

Op de nieuwe Vendo G Snack Design line is het mogelijk om gebruik te maken van een Happy Hour functie. Deze functie zorgt ervoor dat op een bepaald moment van de dag het prijsassortiment verandert. Dit kan ervoor zorgen dat de automaat op dat dagdeel populairder wordt da dat hij was zonder happy hour. Merk je dat de omzet op een bepaald moment van de dag afneemt en wil je hier wat in herstellen? Dan is deze optie dus een mooi alternatief om in te kunnen zetten met deze nieuwe automaten. De winst per product is logischerwijs lager, maar deze kan de totale winst wel verhogen.

Hoe kan ik de automaat gemakkelijker vullen?

De Tilting Tray

Dankzij deze Tilting Tray kun je gemakkelijker bij de achterste producten van jouw automaat, op alle hoogtes. Dit is mogelijk doordat deze lades in plaats van horizontaal, diagonaal uit de automaat bewegen. Hierdoor is het gemakkelijker om verder in de automaat te reiken en zo de automaat volledig te kunnen vullen.

tilting tray

De hierboven genoemde opties zijn voornamelijk mogelijk bij de nieuwe Sandenvendo G Snack modellen. De opties hebben (m.u.v. de instellingen)  een meerprijs en zijn niet op voorraad. Hierom zorgen deze extra opties dus voor een langere levertijd en hogere totaalprijs bij een bestelling van een automaat. Wil je meer informatie over deze extra’s? Neem dan contact met ons op.

Andere handige opties bij vending machines

De prijs per dagdeel laten verschillen in een Necta Festival

In het geval van de Necta Festival, is het mogelijk om de prijzen in vier dagdelen, anders in te stellen. Zo zou je bijvoorbeeld de klanten kunnen stimuleren om op een bepaald dagdeel te kopen. Een concreet voorbeeld hiervan is om dit tijdens openingsuren van jouw winkel bijvoorbeeld te doen. Zo vergroot je de kans op cross-selling.

De klant koopt nooit meer per ongeluk een leeg vak in de Crane Shopper 2 dankzij de Tamper functie

Dankzij de Tamper functie in de Crane Shopper 2 boerderijautomaat wordt het onmogelijk voor klanten om te betalen voor een leeg vak. Deze functie schakelt deze mogelijkheid uit, waardoor het verkoopproces veraangenaamd wordt. Deze functie is enkel mogelijk om te installeren op Crane Shopper 2 modellen met een bouwjaar vanaf 2013.

Geïnteresseerd in een automaat of advies nodig? 

Ben je geïnteresseerd in een automatenshop of verkoopautomaat, maar heb je nog wat advies nodig? Neem dan contact met ons op. We geven je graag advies over welke automaat het beste bij jouw verkoopwens past. Wil je liever de automaten zelf bekijken? Dit kan bij ons in onze Experience Center! Maak hier een afspraak voor een bezichtiging bij ons op locatie. 

Boek een bezichtiging  
showroom automatenshop

Gerelateerde Automaten