Hierom starten automatenoperators massaal een automatenkiosk

Het moge duidelijk zijn: vending shops zijn dé trend in de vending industrie. Veel automatenoperators die starten met één automaat, kiezen ervoor om uit te breiden met één of meerdere automaten, of beginnen zelfs direct met een automatenkiosk. En geef ze eens ongelijk; meer automaten betekent in veel van deze gevallen ook direct meer winst. Hier lees je meer over de vending-trend van het moment: automatenshops.

Onderwerpen in dit artikel:

Van automatenoperator naar shop houder, hoe werkt dat?

Planning en voorbereiding

Als vending operator en eigenaar van een automatenshop moet je je als bedrijf registreren. Je maakt namelijk winst met je eigen producten in de automaat. In het geval van verkoop van alcohol, tabak of andere goederen met een leeftijdslimiet, moet wellicht een vergunning aangevraagd worden. Dit verschilt per land (in Nederland is dit überhaupt niet toegestaan) en per gemeente. Informeer hierom bij de lokale autoriteiten voordat je een vending business op gaat starten.

Zorg dat je van tevoren goed op de hoogte bent van de geldende regels in jouw gemeente, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Lees hier meer over hoe je je goed moet voorbereiden op de aankoop van een automaat.

Behoeften van de klant

Oriënteer je ook goed naar de behoeften en mogelijkheden in jouw omgeving waar je de automaten wilt opstellen. Past jouw assortiment wel bij je doelgroep? En is er veel concurrentie in de omgeving? Dit niet op orde hebben, kan fataal zijn voor de productverkoop van de automaat.

Waarom moet ik een automatenshop starten?

Als de shop een goede locatie, passend aanbod op je doelgroep en een goede uitstraling heeft, is het antwoord heel simpel: winst. Een bedrijfsplan goed in elkaar zit, zorgt er vaak voor dat meer automaten ook hogere omzetten genereren. Het opstellen van een automatenkiosk kan dus een goede upgrade betekenen voor jou als automatenoperator met één automaat. Later in dit artikel leggen we de huidige vendinghypes voor je uit, zodat je geen kans onbenut laat.

Wat is het startbudget dat ik nodig heb om een vending shop te starten?

Een vast bedrag kunnen we helaas niet geven, omdat elke vending shop anders is. Maar als je antwoord geeft op de aankomende vragen, kom je wel heel dichtbij het startbudget wat voor jou van toepassing is:

  • Hoeveel automaten wil je gaan opstellen en wat kosten deze automaten bij elkaar?
  • Welke betaalsystemen wil je op de automaten gemonteerd hebben? Op hoeveel automaten is een betaalsysteem nodig?
  • Zijn er nog kosten voor vergunningen die gemaakt moeten worden?
  • Moeten er nog kosten gemaakt worden om je vending bedrijf op te richten?
  • Heb je al je assortiment bepaald? Hoeveel kost het om de automaat één keer te vullen?

Tel alle kosten van bovenstaande vragen bij elkaar op en je hebt het benodigde startbudget berekend. Bij vragen of moeilijkheden, helpen wij u graag.

Welke verschillende typen vending shops biedt DGA Vending aan?

DGA Vending biedt drie basistypen automatenshops aan: de mini shop, de vending shop en de XL shop.

Mini Shop

De Mini Shop beschikt over in totaal 6 automaten; 2 keer de Vendo G Drink 9, hierbij komen twee Vendo G Snack 10 gekoppelde automaten (zonder betaalsystemen). Daarnaast is de Vendo G Snack Black Edition 10 deel van dit pakket, hieraan is ook een Vendo G Snack 10 gekoppeld. 

Door deze 3 gekoppelde automaten, bespaar je 10.160 euro, ten opzichte van de keuze voor nieuwe hoofdautomaten. Bij de Mini Shop wordt standaard 500 euro korting gerekend en kost in totaal 41.310 euro. 

Vending Shop

De vending Shop is een uitgebreidere variant van de Mini Shop, met 8 automaten. Hierbij is het aantal Vendo G Snack 10 Black Edition automaten gelijk, maar is er één Vendo G Drink 9 Black Edition met gekoppelde G Snack 10 aan toegevoegd. Doordat deze shop groter is, wordt er ook 750 euro korting gegeven en is de totaalprijs 55.155 euro.

XL Shop

In de XL Shop is ten opzichte van de Vending Shop een extra Vendo G Drink 9 Black Edition met bijpassende G Snack 10 Black Edition gekoppelde automaat. Wederom is er extra korting berekend vanwege de toegenomen grootte van de shop (1000 euro). De totaalprijs van deze in totaal 10 automaten is 68.425 euro.

Ben je geïnteresseerd in een van deze vending-shops of wil je graag meer advies? 

automatenshop

Hypes in de vending branche

Om goed in te spelen op de behoefte van de klanten, is het verstandig om ook de hypes van het moment in de gaten te houden. Momenteel onderscheiden wij drie grote hypes bij het verkopen door middel van een vending machine.

Het verkopen van vapes

Vapes zijn onder jongeren enorm in trek. Deze vervangers van sigaretten zijn in veel verschillende smaken te verkrijgen en vanuit verkopersperspectief enorm interessant. Dit komt doordat ze gemakkelijk en relatief goedkoop in te kopen zijn, voor een goede prijs aan de man te brengen zijn én omdat ze maar voor korte tijd werken. Hierdoor komen de klanten terug naar de automaat om een nieuwe (met een andere smaak) te halen. Een andere mooie bijkomstigheid, is dat de pakketten waar de vapes in verkocht worden erg smal zijn. Hierdoor kunnen er erg veel in één automaat verkocht worden. Dit zorgt ervoor dat je óf veel ruimte overhoudt voor een breed assortiment producten, of gewoon heel veel vapes kunt verkopen in je vapes-only automaat. Let wel op, dit is in Nederland niet legaal.

Het verkopen van condooms in automaten

Voor veel jongeren wordt het aanschaffen van voorbehoedsmiddelen als ongemakkelijk ervaren. De kans dat zij een bekende tegenkomen en het gesprek met de persoon aan de balie, is iets dat zij liever niet meemaken. De producten zijn echter wel van groot belang. Het kopen in een verkoopautomaat is anoniem, wat het een perfect alternatief maakt voor deze jongeren.

Gezonde producten in automaten

De hele wereld is bezig met gezonder en duurzamer leven. Dit merken wij ook bij onze klanten, automaten met yoghurt, gezonde wraps en verse sappen worden steeds meer verkocht. Dit gebeurt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld vapes, doorgaans in carrouselautomaten (oftewel: boerderijautomaten).

De eeuwige trend: frisdrank en snacks

Het is misschien een in-kopper, maar neem snacks en frisdrank altijd in overweging voor de verkoop in automaten. Mensen associëren vending machines toch vaak als ‘frisdrankautomaat of als ‘snackautomaat in plaats van als ‘verkoopautomaat.  Er komen elk jaar veel nieuwe typen frisdrank en snacks op de markt. Het is belangrijk om in de gaten te blijven houden welke veel gedronken worden in de omgeving van waar je de automaat plaatst. Zo pas je je assortiment aan naar de behoeften van de doelgroep, wat de verkoopkans verhoogt.

Belangrijke keuzes bij het starten van een vending shop

Nieuw versus refurbished

Wil je kiezen voor meer zekerheid en garantie, dan adviseren wij het aanschaffen van een nieuwe automaat. Ook zijn veel nieuwe automaten te koppelen aan onze koppelautomaten (zoals in onze vending shop pakketten ook gedaan wordt). Dit kiezen voor gekoppelde automaten kan erg veel geld besparen, terwijl er in verhouding niet veel meer betaald wordt dan bij hetzelfde aantal refurbished automaten. Dit klinkt misschien gek, maar de refurbished automaten zijn vaak niet te koppelen, waardoor er automatisch al veel geld extra betaald moet worden voor alle extra betaalsystemen. Kortom: wij adviseren dus te kiezen voor nieuwe automaten, in het geval van een vending shop.

wrapped vending machine

Wrapping van de automaten geeft een totaalbeleving

Door alle automaten te laten wrappen zorg je voor een eenduidige uitstraling. Dit laat een onuitwisbare indruk achter en heeft ook de nodige extra aantrekkingskracht. Een goede keuze van wrapping kan dus ook de omzet verhogen.

Geïnteresseerd in een vending machine of heb je advies nodig? 

Ben je geïnteresseerd in een automatenshop of verkoopautomaat, maar heb je nog wat advies nodig? Neem dan contact met ons op. We geven je graag advies over welke automaat het beste bij jouw verkoopwens past. Wil je liever de automaten zelf bekijken? Dit kan bij ons in onze Experience Center! Maak hier een afspraak voor een bezichtiging bij ons op locatie. 

Boek een bezichtiging  
showroom

Gerelateerde Automaten