Hoeveel kost een vending machine?

Hoeveel kost een vending machine? Op deze vraag geven we antwoord in deze blog. Maar één allesomvattend antwoord kun je niet geven aangezien er zo veel verschillende soorten verkoopautomaten zijn. Daarom hebben we de automaten opgedeeld in een aantal categorieën. 

De kosten van automaten hebben we opgedeeld in:

Hoeveel kost een frisdrankautomaat?

De kosten van goedkopere frisdrankautomaten

De prijs van een frisdrankautomaat is erg afhankelijk van hoeveel frisdrank je wilt verkopen aan jouw klanten. Zoals je misschien wel verwacht, is een automaat met minder capaciteit en mogelijkheden goedkoper dan een frisdrankautomaat met veel meer inhoud en de opties om zowel flesjes als blikjes te kunnen verkopen. Bij DGA Vending zijn de goedkoopste frisdrankautomaten de refurbished Necta Diesis 500 en de refurbished Vendo VDI 189-5. Het grote voordeel aan de Necta Diesis 500 is dat hij ook geschikt is voor Sleek Cans. Meer weten over Sleek Cans? Check onze blog over dit nieuwe type blikjes dat de wereld verovert. Een beperking bij deze twee goedkopere frisdrankautomaten is dat ze geen frisdrankflesjes kunnen verkopen, enkel blikjes. De frisdrankautomaten in de lagere prijsklasse bij DGA Vending liggen tussen de €2000,- en de €2750,- euro. 

frisdrank in automaat

De kosten van de duurdere indoor frisdrankautomaten

Naast deze automaten zijn er ook type frisdrankautomaten die meer opties bevatten en dus ook wél flesjes (glas en PET) kunnen verkopen. Dit zijn de Vendo G Drinks. Deze worden in verschillende groottes verkocht, van De G Drink 6 met zes rijen breed tot de G Drink 9 met negen rijen breed. Er zijn ook twee verschillende uitvoeringen, (Black Edition en Design). De G Drinks beschikken allemaal over een productlift, die de flessen en blikjes in de uitgiftebak plaatst. Dit heeft als voordeel dat het flesje of blikje niet in de uitgiftebak valt (zoals bij een combi automaat wél het geval is). Daarnaast geeft het een betere aankoopbeleving. De frisdrankautomaten in het hogere segment bij DGA Vending worden verkocht voor een prijs die ligt tussen de €3400,- en €7040,- euro. 

De kosten van een outdoor frisdrankautomaat

Het is ook mogelijk om outdoor frisdrankautomaten aan te schaffen. Zoals we eerder al aangaven, geldt hiervoor ook: een frisdrankautomaat met extra opties is vaak duurder. Doordat de outdoor frisdrankautomaten vandalismebescherming en weersbestendige onderdelen hebben, loopt de prijs wat op. Maar hierdoor verzeker je je wel van een werkende automaat die je buiten, in weer en wind, kunt opstellen. De goedkoopste outdoor frisdrankautomaat is de Gdrink 6 Black Edition Outdoor, met €7600,-. Daarnaast is er ook een outdoor variant van 9 vakken breed, deze kost €8440,-. 

Hoeveel kost een snackautomaat?

De kosten van een combi-automaat

Een snackautomaat is eigenlijk bijna nooit een snack-only automaat. De automaten die wij verkopen, kunnen echter wél ingedeeld worden voor de verkoop van enkel snacks.

De goedkopere snackautomaten

Net als bij de frisdrankautomaten, zijn de snackautomaten in te delen in 'goedkoper' en 'duurder' op basis van staat, capaciteit en vaardigheden. Daarom is de Necta Snakky Max met €2250,-  de automaat met de laagste aanschafkosten. Dit zijn beide gereviseerde modellen en zijn gekenmerkt door de breedte. Dit is voor veel klanten een groot pluspunt, omdat zij op zoek zijn naar een smalle combiautomaat. Wil je meer weten over het verschil tussen een tweedehands- en een refurbished automaat? Dit is in dit artikel haarfijn uitgelegd. Iets hoger in aankoopwaarde is de Necta Samba, de robuuste combi-automaat dat een van ons bestverkopende automaten is door de goede prijs/kwaliteitsverhouding. DGA Vending verkoopt ook een nieuwe vending machine in het lagere segment: de Vendo G Snack Mini. Dit is een table-top variant, zonder productkoeling, maar met een aanschafwaarde van €2250,-. 

snackautomaat

Nieuwe snackautomaten; hoger in prijs maar ook langere garantie

Onze nieuwe snackautomaten zijn uiteraard hoger in aanschafwaarde dan onze refurbished varianten. Een aantal voorbeelden van nieuwe indoormodellen zijn de Vendo G Snack Design 6, met een waarde van €6470,- of de Vendo BS8 voor €4310,-.  De breedste variant snackautomaat is de G Snack Black Edition 10, die zoals de naam het als zegt, lades van 10 spiralen breed heeft. Deze automaat heeft van alle indoor automaten de grootste capaciteit van ruim 600 producten. Deze grote automaat kost dan ook €6250,- zonder extra's. 

Veel van de G Snack varianten (6, 8 en 10) zijn ook beschikbaar in een outdoor uitvoering zodat de producten ook zonder zorgen in slechte weercondities verkocht kunnen worden. Ook hier zijn de kosten hoger voor de outdoor uitvoering. Daarom ook de aanschafwaarden van €6590,-, €6920,- en €7480,-.

Hoeveel kost een snoepautomaat?

Snoepautomaten zijn er in veel verschillende soorten en maten: van mini automaten voor op een schap, tot grote indoor en outdoor automaten of zelfs gekoppelde automaten. De mini snackautomaat die DGA Vending verkoopt, is de Vendo G Snack Mini. Wil je snoep verkopen op een locatie buiten? Dan is de Vendo G Snack 8 Outdoor een uitstekend alternatief. 

Hoeveel kost een refurbished snoepautomaat?

De refurbished snoepautomaten variëren in prijs tussen de €2250,- (de Necta Snakky Max) en €3100,- (Vendo G Snack 8). De automaten in deze categorie zijn door onze technisch specialisten onderworpen aan verschillende tests. Waar onderdelen vervangen moesten worden, werd dit gaan, zodat de refurbished snoepautomaten weer zo goed als nieuw functioneren. 

Hoeveel kost een nieuwe snoepautomaat? 

De eerder benoemde Vendo G Snack Mini is de voordeligste variant van onze nieuwe snoepautomaten, met een prijs van €2250,-. De duurste indoor variant is de Vendo Evolution 8, die een aanschafwaarde vanaf €6900,- kent.  De nieuwe outdoor snoepautomaten starten vanaf €6875,- met de Vendo G Snack 6 Outdoor en eindigen met de G Snack 10 Outdoor (€7450,-).

Hoeveel kost een boerderijautomaat? 

Onze boerderijautomaten worden verkocht tussen de aanschafwaarde van €3250,- en €4750,- euro. Dit verschil komt vooral door de mogelijkheden die de automaten bieden. Zo is ons budgetmodel, de Crane Shopper 2, uitstekend in heel veel van de gevallen van de verkoop van boerderijproducten. Hij bezit echter niet de mogelijkheid tot FiFo modus, maar wel tot Shopper modus. Dankzij de Shopper modus kunnen de klanten zelf bepalen welk product, van elke rij zij kiezen. Dit biedt keuzevrijheid aan de klant, maar zorgt wel voor een grotere kans dat een product eventueel over de THT gaat. Deze automaat heeft een aanschafwaarde van €3250,-.

Een automaat die wél de FiFo modus heeft, is de Necta Festival 8 en 10. Deze varianten zijn even duur, maar er zitten extra schappen in de '10' uitvoering. Hierdoor wordt de maximum capaciteit verhoogd, maar kunnen er minder grote producten in. De aanschafwaarde van deze automaat ligt op de €4750,-. Boerderijproducten kunnen ook bevroren verkocht worden. Dit kan in een diepvriesautomaat. Hieronder lees je meer over dit type vending machine. 

Hoeveel kost een diepvriesautomaat?

Een diepvriesautomaat is geschikt om ijsjes in te verkopen, maar ook om diepgevroren producten zoals vlees of groente in aan te bieden. Doordat deze verse producten ingevroren worden, blijven ze langer en beter bewaard. Dit maakt ook direct dat dit soort automaten in de hoogste prijscategorie verkeerd. DGA Vending verkoopt momenteel één type diepvriesautomaat: de Fastcorp Divi, deze automaat heeft een aanschafwaarde van €11.750,-. 

frisdrankautomaat

Hoeveel kost een nieuwe- en refurbished vending machine?

Het verschil tussen een refurbished vending machine en een nieuwe automaat kan soms erg groot zijn. In sommige gevallen is een refurbished variant drie keer goedkoper dan het nieuwe type. Een voorbeeld is de Crane Shopper. Deze is gereviseerd en zonder extra's €3250,- . De nieuwe Crane Shopper 2 kost zonder extra's €9500,-. In het geval van een spiraalautomaat is de G snack 8 refurbished en nieuw een goed voorbeeld. Deze automaat is in gereviseerde staat €2900,- en de nieuwe (design) variant heeft een aanschafwaarde van €5400,-. Oriënteer je dus goed op onze site voordat je een automaat aanschaft, er zijn veel opties en verschillen in prijs. We geven je ook graag advies. Wil je je graag laten adviseren? Klik dan hier.  

Geïnteresseerd in een vending machine of heb je advies nodig? 

Ben je geïnteresseerd in een automatenshop of verkoopautomaat, maar heb je nog wat advies nodig? Neem dan contact met ons op. We geven je graag advies over welke automaat het beste bij jouw verkoopwens past. Wil je liever de automaten zelf bekijken? Dit kan bij ons in onze Experience Center! Maak hier een afspraak voor een bezichtiging bij ons op locatie. 

Boek een bezichtiging  
showroom

Gerelateerde Automaten

Bel mij terug