Wat is het verschil tussen een refurbished en een tweedehands vending machine?

Op onze website kom je het woordje ‘refurbished’ overal tegen. Vaak wordt er gedacht dat refurbished hetzelfde is als tweedehands, maar dat is niet helemaal waar. We geven daarom hieronder antwoord op een van de meest gestelde vragen: 'Wat is het verschil tussen een refurbished vending machine en een tweedehands vending machine?'

De onderwerpen in dit artikel: 

Wat is een refurbished vending machine? 

Refurbished producten zijn net als tweedehands producten: al eens eerder gebruikt. Het grote verschil tussen tweedehands en refurbished is dat voor verkoop refurbished artikelen eerst volledig worden nagekeken, schoongemaakt en opgeknapt door onze technisch specialisten. De Nederlandse vertaling voor refurbished is ook wel gereviseerd of gerenoveerd. De letterlijke betekenis van revisie is dan ook: ‘nakijken en indien nodig herstellen’. Onze refurbished automaten worden ook van top tot teen nagekeken en hersteld als er onderdelen kapot of aan vervanging toe zijn. DGA Vending is expert in het reviseren van gebruikte vending machines,
Een ander voordeel van refurbished, ten opzichte van tweedehands, is dat het refurbished product geleverd wordt inclusief garantie. Bij onze refurbished automaten is de garantie drie maanden, zodat je met een gerust hart van start kunt gaan met de verkoop van jouw producten. Zo koop je voor een scherp tarief een perfecte automaat, waar je waarschijnlijk nog jaren plezier van hebt.

Wat is een tweedehands vending machine?

De exacte definitie van 'tweedehands' betekent natuurlijk dat een product gebruikt is. Het product heeft dus al één of meerdere eigenaren gehad. Je weet vaak niet wat er bij de vorige eigenaar met het product is gebeurd en of deze nog goed werkt. Vaak wordt een tweedehands product verkocht door een particulier of onderneming die weinig verstand heeft van het technische aspect van het product. Risico's hiervan zijn onder andere dat accessoires kunnen ontbreken of belangrijke onderdelen beschadigd kunnen zijn, zonder dat je het weet bij de aanschaf. In zekere zin is het aanschaffen van een tweedehands vending machine ten opzichte van een refurbished vending machine wat ons betreft dus af te raden.

werkplaats DGA Vending

Waarom zou ik een refurbished vending machine aanschaffen?

1. Lagere aanschafkosten bij een refurbished vending machine

De aanschaf van een refurbished vending machine zorgt voor een lagere aanschafkosten. DGA Vending is gespecialiseerd in het aanbieden van refurbished vending machines. Wij zijn hiermee gestart om de voorheen erg dure vending machines, betaalbaarder te maken. Vroeger moest je enorm diep in de buidel tasten om een verkoopautomaat aan te schaffen. Bij een nieuwe boerderijautomaat gaat het in het geval van de Crane Shopper 2 bijna om een factor 3 voordeliger. Een nieuwe Crane Shopper 2 heeft een aanschafprijs van €9500,- en een refurbished variant van deze automaat kost €3250,-. Dit geldt voor veel refurbished modellen.  De lagere aanschafprijs zorgt logischerwijs ook voor een kortere terugverdientijd en zo wordt sneller geld verdiend met de vending machine

2. Refurbished automaten zijn betrouwbaar

De refurbished vending machines zijn van tevoren door onze technisch specialisten uitvoerig getest en daarom betrouwbaar. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan bieden wij de eerste drie maanden garantie op de verkocht refurbished automaat. Wij merken uit ervaring dat deze automaten vaak jaren mee gaan en de aanschafkosten binnen een mum van tijd terug verdienen. Dit is, zoals gezegd, bij een nieuwe automaat iets lastiger omdat de automaten wel een vergelijkbare/dezelfde capaciteit hebben, maar de te overbruggen investering van de aanschaf gewoonweg veel hoger is. Ook als er dingen ingesteld moeten worden, zoals een veranderde prijs van een product, zijn wij er voor je. Onze technische support helpt je graag verder middels videobellen en als er echt iets complex is, kunnen we langs komen om je op locatie te helpen. 

3. Refurbished automaten worden naar wens ingedeeld bij DGA Vending

Refurbished gaat bij DGA Vending verder dan enkel een gereviseerde automaat. Na het reviseren van de automaat, gaan we in samenwerking met jou een perfecte indeling maken voor jouw producten zoals merchandise, (fris)drank, parfum, non-food, snacks, appel, vers vlees, aardappelen of eieren. De samenwerking hierin is essentieel, omdat niet elk product in elke automaat past. Ook verschilt het aantal lades en de capaciteit per product en per indeling. In de regel zit het grootste verschil meestal in het soort automaat; spiraal, trommel, diepvries en frisdrank. Hier lees je meer over in ons artikel dat over alle verschillende verkoopautomaten gaat. 

4. Duurzaamheid: Refurbished is goed voor het milieu

Een refurbished automaat is een automaat die in plaats van weg gegooid wordt, wordt opgeknapt en hergebruikt. Dit zorgt er dus voor dat er minder metalen en andere grondstoffen verloren gaan. Het gaat dus nog verder dan eerder benoemde voordelen en de scherpe prijs. Ze krijgen als het ware een nieuw leven. Jij draagt als eigenaar dus bij aan het milieu, door voor een refurbished vending machine van DGA Vending te kiezen! Een mooie win-win. 

Geïnteresseerd in een automaat of advies nodig? 

Neem dan contact met ons op. We geven je graag advies over welke automaat het beste bij jouw verkoopwens past. Wil je liever de automaten zelf bekijken? Dit kan bij ons in onze Experience Center! Maak hier een afspraak voor een bezichtiging bij ons op locatie. 

Maak een afspraak  
showroom dga vending

Gerelateerde Automaten