Waarom een vending machine leasen?

Waarom een vending machine leasen? En waarom niet kopen? Het leasen van een vending machine brengt voordelen met zich mee. Deze bespreken we in dit artikel.

Klik hier voor gratis leasingadvies  

Wat houdt leasing in? 

Leasing betekent: iets op afbetaling aanschaffen, waarbij er rente gevraagd wordt over de afbetaling. Het gaat hierbij in de regel over bedrijfsmiddelen, zoals auto's, computers, of in dit geval dus verkoopautomaten. Waarom is leasing een goed alternatief voor direct aanschaffen? Leasing maakt het mogelijk dat je de automaat die je niet in één keer kon aanschaffen, toch in gebruik kan nemen; op afbetaling. Dit is niet het enige voordeel.

Wat is het voordeel van een vending machine leasen?

Het grootste voordeel is dus, dat het de mogelijkheid creëert om hetgeen wat je niet in één keer kon kopen, verspreid aan te schaffen. Zo behoud je liquiditeit en kun je sneller een tweede, derde of zelfs vierde vending machine aanschaffen, mocht je dit willen. Er zijn verschillende leasingtermijnen mogelijk. De verschillende looptijden zijn namelijk: 24 maanden, 36 maanden, 38 maanden, 54 maanden en 60 maanden. De rentepercentages nemen naarmate de looptijd toeneemt, ook toe. Bekijk dus goed van tevoren welke looptijd voor jou passend is. Wij geven je graag advies over het bepalen van de voor jou ideale looptijd. De exacte prijzen verschillen per automaat. 

Welke automaten kan ik leasen?

Bij DGA Vending is het enkel mogelijk om nieuwe automaten te leasen. In het geval van refurbished automaten, is enkel directe aanschaf mogelijk. Heb je vragen over leasing? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Waarom zou ik een vending machine leasen en niet huren?

Als je een vending machine huurt, betaal je in verhouding erg veel geld voor een korte periode en komt de automaat niet in eigen beheer. Dit is in het geval van leasing anders: na het afbetalen van de leasing, komt de automaat geheel in eigen beheer. Dit maakt het dus ook mogelijk om de automaat af te kunnen betalen. Dit kan bij een huurdeal niet. Vaak wordt de keuze voor een huurovereenkomst bepaald op korte termijndoelen zoals een promotie of een beurs. Echter, wordt er dan vergeten dat na deze periode óók voordeel gehaald kan worden uit deze automaat. De vending machine kan bijvoorbeeld opgesteld worden in het bedrijf waar men werkzaam is, of vaker dan 1 keer ingezet worden. Door de automaat op een eigen locatie op te stellen, kan er ook nog geld mee verdiend worden én structureel bijdragen aan exposure. Ook kan er dan voor gekozen worden hem vaker in te zetten, bijvoorbeeld op meerdere events in plaats van eenmalig.

Kan ik een vending machine leasen?

Als je een automaat wilt leasen, is dit pas mogelijk als je kredietwaardig bent. Dit houdt in dat jij of jouw bedrijf moet aan kunnen tonen dat de afbetaling van de verkoopautomaat gaat lukken. De kredietwaardigheid wordt getest door middel van een kredietwaardigheidscheck door onze leasing partner.

Gratis Leasingadvies

Vul hieronder het adviesformulier in, om gratis op maat leasingsadvies te krijgen. Wil je graag dat we je bellen om hierover te overleggen? Vergeet dan niet je telefoonnummer achter te laten.