Hoe verdien je geld met een vending machine?

Hoe verdien je geld met een verkoopautomaat? Dat is de vraag die ons maar al te vaak aan gesteld wordt. Of het nu gaat om een snackautomaat, snoepautomaat, frisdrankautomaat, of zelfs een boerderijautomaat, het hoofddoel van een verkoopautomaat is in veel gevallen: geld verdienen. Dit geld verdienen met een vending machine, kan gezien worden als passief inkomen. Er hangen een aantal dingen samen met de snelheid waarop de automaat terug verdient kan worden. Dit zijn onder andere het type verkoopautomaat, locatie en producten die in de vending machine liggen. Hoe dit precies in zijn werk gaat leggen we uit in deze blog. 

Onderwerpen die behandeld worden in dit artikel: 

 

De locatie van een vending machine

De locatie van een vending machine is belangrijk voor het rendement dat de automaat haalt. Het is namelijk zo dat als de automaat op een plaats staat waar veel mensen langslopen, hij een grotere kans heeft om meer te verkopen. Plaats je hem bij de ingang van jouw verkoopgelegenheid, midden in de winkel of juist buiten, als outdoor automaat? Dit kan veel invloed hebben op de verkoopsnelheid van jouw automaat. Denk dus vooraf goed na over waar je de machine wil positioneren op jouw locatie. Een outdoor automaat heeft een hogere aanschafwaarde, maar als hij buiten op een gunstigere plek staat, zal dit sneller terugverdient worden dan een indoor automaat voordeliger is in aanschafwaarde, maar weer minder omzet genereerd. 

Laat je verkoopautomaat opvallen

Een flamingo valt meer op dan een duif, waarom? Omdat hij anders is dan wat je gewend bent. Dit geldt ook voor een vending machine. Als jouw automaat een opvallende kleur heeft kan dit flink verschil maken, omdat hij gewoonweg meer opvalt. Er zijn verschillende opties om de automaat op te laten vallen. Een ervan is de automaat laten wrappen, dit is bij DGA Vending een extra mogelijkheid bij de aanschaf van een vending machine. Het wrappen is een optie die veel extra beleving toevoegt aan de automaat. Het krijgt namelijk precies het uiterlijk dat jij wil en op die manier stem je hem perfect af op jouw verkoopwens. We hebben zelfs een aparte blog gewijd aan de wrapping van automaten. Naast het wrappen is het bij sommige automaten mogelijk om een specifiek onderdeel te bestickeren, zoals een speciaal advertentie-schot. Dit laat ook je merk (of gewenste product dat verkocht wordt) extra opvallen.

De basisformule: Hoeveel levert een vending machine op?

De hamvraag van dit artikel luidt nog steeds: hoe verdien je geld met een vending machine? Oftewel: hoe genereer ik passief inkomen met een verkoopautomaat? De belangrijkste sub-vraag is dan ook: 'Hoeveel levert een vending machine op?' Dankzij onze jarenlange ervaring binnen de vending machine industrie hebben wij een basisformule ontwikkelt die de terugverdientijd van een verkoopautomaat berekent. Voor deze formule gebruiken we het voorbeeld van een automaat die kaas verkoopt. Voor de verkoop van kaas is een automaat met spiralen (de zogeheten spiraalautomaat) erg geschikt. Een spiraalautomaat met contactloos betaalsysteem kost eenmalig: € 3500,-. Voor dit bedrag wordt de automaat gebruiksklaar op locatie geleverd en is deze klaar voor de verkoop! Tel hierbij de maandelijkse kosten van € 15,- voor het contactloos betaalsysteem bij, dan kom je op een investering van € 3680,- in het eerste jaar. Dit is dus het te bedrag dat je moet overbruggen om zelf winst te maken met een vending machine. 

frisdrankautomaat

Hoe snel verdien ik zelf geld met een vending machine?

In onze berekening ontvangt een boer € 4,75 per kilogram kaas als hij dit aan een supermarkt of tussenpartij verkoopt. De consument betaalt in de winkel € 10,22 voor datzelfde stuk kaas. Bij de verkoop in een kaasautomaat is deze verhouding echter totaal anders. Laten we uitgaan van een verkoopprijs van € 8,75,- per kilogram uit een kaasautomaat. Van deze prijs halen we 4% transactiekosten af, dan wordt de kaas verkocht voor € 8,40 per kilogram. Oftewel: een verschil van € 3,65 per stuk kaas (€ 8,40 - €4,75). Als de boer drie stukken kaas per dag verkoopt, haalt hij de investering van de automaat er binnen één jaar uit. Als hij 10 stukken kaas per dag verkoopt, dan is de investering van de automaat al na ruim drie maanden terugverdiend! Op deze manier kan je dus na een goed te overbruggen periode geld verdienen met jouw vending machine. Let wel op: de ene automaat verkoopt sneller dan de andere, maar dit is een goede indicatie aan de hand van het voorbeeld met van kaas. Voor meer informatie of vragen kun je ons contacteren

Passief inkomen genereren met een vending machine

Als eerste moet wel gedefinieerd worden wat passief inkomen is. Passief inkomen is het krijgen van inkomsten zonder hier direct arbeid voor te leveren, in tegenstelling tot actief inkomen. Passief inkomen genereren is met een vending machine dus ook mogelijk. Althans, zo wordt het door het merendeel van de verkopers wel degelijk gezien. Het werk dat in het vullen van een automaat gestoken wordt is namelijk te verwaarlozen als dit verstandig gedaan wordt. Sommige van onze klanten besteden dit zelfs voor een laag bedrag uit, zodat zijzelf na de aanschaf geen energie hoeven te steken in de automaat. Wél de lusten, niet de lasten. Dit model heeft als nadeel natuurlijk wel dat de terugverdientijd wat toe neemt ten opzichte van het zelf vullen van de vending machine. 

Inkomen uitbreiden met meerdere vending machines

Heb je al een verkoopautomaat en wil je meer geld verdienen dan je nu al doet? Dan is het misschien een afweging om een automatenwinkel te starten óf om andere stalplaatsen te zoeken. Wij merken dat automatenshops een trend begint te worden; steeds meer klanten kiezen ervoor om vijf tot tien automaten in één keer te kopen. Deze klanten hebben in veel gevallen een eigen winkel gekocht, waar zij deze automaten plaatsen zonder personeel. Zo heb je dus geen personeelskosten, maar wel de inkomsten. Hier hebben wij een specifieke blog over geschreven. Een ander deel schaft extra automaten aan en plaatst deze meer op drukke locaties, waar de automaten veel bezocht zullen worden. Op deze manier zorgen zij ervoor dat zij nog meer geld verdienen. 

Jij kunt ook geld verdienen met een eigen verkoopautomaat 

Wil je jouw producten ook direct aan de kopers aanbieden, zonder geld af te moeten staan aan een tussenpartij? Zoals je hebt gelezen is dat mogelijk! Met de aanschaf van een eigen verkoopautomaat is het mogelijk om de investering erg snel terug te verdienen en zo ook binnen korte termijn zelf geld te verdienen met jouw eigen automaat! Dit kan een splinternieuwe automaat zijn, maar ook een volledig gereviseerde automaat. De redenen om een automaat te kopen lopen erg uiteen; zo kan het waardevol zijn voor verkopers die hun eigen goederen willen verkopen, zoals een boer(in) die zijn of haar eigen aardbeien-, kersen-, of vleesautomaat wil aanschaffen voor de directe verkoop. Hiernaast is het ook voor werkgevers die producten willen aanbieden aan de werknemers zonder hier extra personeel voor in te hoeven zetten een fantastisch alternatief. 

Geïnteresseerd in een automaat of advies nodig? 

Neem dan contact met ons op. We geven je graag advies over welke automaat het beste bij jouw verkoopwens past. Wil je liever de automaten zelf bekijken? Dit kan bij ons in onze Experience Center! Maak een afspraak bij ons op locatie voor een bezichtiging via onderstaande knop:

 
showroom

Anderen bekeken ook

Bel mij terug