Verkooptrends in Duitse vending machines: van lokale kaas tot Amerikaanse snacks (met 2024 update)

In de wereld van automatenverkoop blijft Duitsland een belangrijke markt met een steeds groeiende vraag naar innovatieve en trendy producten. Er zijn een aantal Duitse trendproducten die perfect zijn om in verkoopautomaten aan te bieden. Deze producten spelen in op de behoeften en voorkeuren van consumenten en kunnen een lucratieve kans zijn voor ondernemers. 

In dit artikel komen de volgende onderwerpen aan bod:

Duurzame snacks en dranken

Duurzaamheid is niet langer een randverschijnsel, maar een belangrijke factor bij het aankoopgedrag van consumenten. In Duitsland is er een toenemende vraag naar duurzame snacks en dranken met biologische, veganistische en glutenvrije opties. Denk aan gezonde notenmixen, biologische fruitsappen en plantaardige proteïnerepen. Door deze producten in verkoopautomaten aan te bieden, kunt u inspelen op de groeiende bewustwording van consumenten op het gebied van gezondheid en duurzaamheid.

 

recycle

Technologische gadgets

Duitsland staat bekend om zijn vooruitstrevende technologie en innovatie. Daarom kunnen technologische gadgets en accessoires een uitstekende keuze zijn voor verkoopautomaten. Denk aan draadloze oordopjes, draagbare opladers en slimme telefoonaccessoires. Deze producten spelen in op de behoeften van consumenten die altijd verbonden willen blijven en kunnen een grote aantrekkingskracht hebben op een breed publiek.

eierautomaat

Eco-vriendelijke producten

Met toenemende bezorgdheid over het milieu groeit de vraag naar eco-vriendelijke producten gestaag. Herbruikbare waterflessen, bamboe tandenborstels, herbruikbare boodschappentassen en andere duurzame producten zijn populairder dan ooit tevoren. Door deze items beschikbaar te maken via verkoopautomaten, kunt u een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van wegwerpplastic en het bewustzijn vergroten over duurzame consumptie. Duurzaamheid is hierbij ook van groot belang. Dit kan op veel manieren, zoals het invriezen (via een Fastcorp Divi), of het direct verkopen zonder tussenpartner, in een eierautomaat zoals hiernaast is afgebeeld bijvoorbeeld. 

Gezonde maaltijdopties

Met de groeiende drukke levensstijl geven steeds meer Duitsers de voorkeur aan gemakkelijke, gezonde maaltijdopties. Overweeg om verkoopautomaten te vullen met verse salades, wraps, yoghurtbekers en gezonde kant-en-klaar maaltijden. Trommelautomaten (ook wel boerderijautomaten) zijn ideaal voor de verkoop van deze producten. Deze opties zijn niet alleen geschikt voor mensen onderweg, maar ook voor diegenen die een bewuste keuze willen maken zonder concessies te doen aan smaak en voedingswaarde.

Lokale lekkernijen en ambachtelijke producten

Duitsland staat bekend om zijn rijke culinaire tradities en hoogwaardige ambachtelijke producten. Het aanbieden van lokale lekkernijen, zoals ambachtelijke chocoladelokale vleesproducten, versgebakken broodjes, ambachtelijke kaas en streekgebonden snacks, kan een onderscheidende factor zijn voor uw verkoopautomaten. Dit geeft consumenten de kans om authentieke smaken te proeven en steunt tegelijkertijd lokale producenten.

kaas automaat
taki chips

Amerikaanse snacks en lekkernijen

Een opvallende trend in de verkoopautomaatwereld is de toenemende populariteit van Amerikaanse snacks en lekkernijen. Producten zoals pretzels, popcorn, nacho's, pindakaas cups en energierepen uit de Verenigde Staten zijn erg in trek bij Duitse consumenten. Deze snacks bieden een mix van smaken en texturen die vaak nieuw en spannend zijn voor het Duitse publiek. Met name de Taki chips zijn hot in Duitsland. Met bijbehorende challenges op Tiktok.

Aantrekkingskracht van je vending machine vergroten door in te zetten op trends

Het toevoegen van een assortiment aan Amerikaanse snacks, duurzaamheid, gezonde producten of technologische gadgets  aan verkoopautomaten kan een slimme zet zijn om de aantrekkingskracht en diversiteit van uw aanbod te vergroten.

Terwijl we 2024 binnenstappen, staat de vending- en selfservicemarkt op het punt flinke innovaties en trends te verwelkomen. Hier is een voorproefje van wat je kunt verwachten:

Slimme Vending Machines

De opkomst van slimme vending machines (Smart vending) zal een meer gepersonaliseerde ervaring bieden. Van op maat gemaakte productselecties tot aangepaste aanbiedingen en promoties kunnen gebruikers een naadloze en individuele vending-ervaring verwachten. Meer weten over extra opties op vending machines? Lees dan hier onze blog over dit onderwerp.

Integratie van Touchless Technology

Micro-markten of Automatenshops zullen waarschijnlijk investeren in touchless-technologie voor vending machines, betaalsystemen en klantinteracties. Verbeterde hygiëne en gemak zullen voorop staan in deze trend.

Innovatieve Ideeën voor Vending Machines

Ondernemers die de vending-industrie betreden, kunnen verschillende innovatieve ideeën voor vending machines verkennen. Van unieke productaanbiedingen tot creatieve bedrijfsmodellen is er voldoende ruimte voor creativiteit in deze evoluerende markt. Ook het verkopen van niet opgehaalde retour-pakketten is een enorme hype in Duitsland. Hier lees je meer over in onze blog.

Blijf op de hoogte van belangrijke trends die de vending machine-industrie vormgeven. Regelmatige updates over innovaties en inzichten in de industrie zullen essentieel zijn om voorop te blijven lopen!

Geïnteresseerd in een automaat of advies nodig? 

Ben je geïnteresseerd in een vending machine, maar heb je nog wat advies nodig? Neem dan contact met ons op. We geven je graag advies over welke automaat het beste bij jouw verkoopwens past. Wil je liever de automaten zelf bekijken? Dit kan bij ons in onze Experience Center! Maak hier een afspraak voor een bezichtiging bij ons op locatie. 

Boek een bezichtiging  
showroom automatenshop

Gerelateerde Automaten